Бисер Николов: Решението на съветниците в Кърджали за новите 21 павилиона е законосъобразно

„Няма драма и проблем с премахването на старите бараки и поставянето на нови павилиони в Кърджали. Решението на Общинския съвет  от ноември миналата година  в Кърджали да бъдат поставени  21 нови павилиона, повечето  на спирки за градския транспорт,  е законосъобразно и затова не съм го върнал за преразглеждане”, заяви  областният управител Бисер Николов.
Както вече 24rodopi.com писа, става дума за проекта „Лафка” на „Табак маркет”, който бе подкрепен от разпоредителния орган на Кърджали. Против бяха общинските съветници от БСП и ГЕРБ.
Групатата на общинските съветници от БСП поиска областният управител да върне решението за преразглеждане.
„Няма законово основание  да бъде преразглеждано. Да го върна, само защото  идва  от съветници от БСП? Решението не може да бъде върнато отново в общинския  съвет на основата на  целесъобразност.  То не  налага ограничения, всеки който иска,  може да кандидатства”, посочи Бисер Николов.
Преди седмица кметът инж. Хасан Азис обяви, че вече се работи по решението на Общинския съвет за 21 нови павилиона в града.
„Всички фирми,  които, чиито будки ще бъдат подменени,  са уведомени. Ще поискаме архитектурно решение за визията им, след това комисията ще направи процедура за избор на фирма,  която ще ги достави. Павилионите, които ще бъдат премахнати,  не са толкова много. Хората които ще работят там няма да дойдат отвън, те ще са от Кърджали. Нашето желание е да има по добри условия за работа и по добро заплащане.  Ако примерно  сега работят десет души, очаквам в новите  павилиони работните места да са  18 – 20 заради по-дългото работно време.  Докато аз съм кмет, ще подкрепям местния бизнес. Никой не е по-голям от закона, когато  той дава възможността да дойдат други фирми и да работят, става така. Общината не е по голяма от закона, нито кметът. За мен е важно да се развива Кърджали и ще използвам всички законови  средства за това” заяви Хасан Азис.
hard admin

*

Top