Бисер Николов: 28-те обекта стартират през април, за депото и индустриалната зона ще има отделно финансиране

Правителството е одобрило за област Кърджали само 4 процента от общия брой от 392 проекта, които са депозирани от общините по програмата „Растеж и устойчиво развитие на регионите”, съобщи областният управител Бисер Николов.
Общият брой е 28 проекта, три от които  на стойност 3 милиона лева (на снимката), са депозирани от Бисер Николов.
Както първи 24rodopi.com писа, общата стойност на одобрените за 7-те общини проекти възлиза на 20 539 000 лева. (Вижте пълния списък – тук ). Акцентът при одобряването на проектите бил поставен на благоустройството и осигуряването на заетост
„Няма толериране на област Кърджали от правителството. Ще се финансират само качествените проекти”, заяви Бисер Николов.
Кабинетът “Орешарски” е отказал финансиране за трите мегапроекта: депото за твърди битови отпадъци край Кърджали, индустриалната зона “Юг” и посетителския център „Перперикон”, защото за тяхната реализация са необходими много средства и не е възможно да бъдат изпълнение до края на годината. Те ще бъдат финансиране от други програми.
Изграждането на 28-те обекта ще започне през април. Те ще бъдат завършени до края на годината.
Все още няма финансиране и за закрития плувен басейн „Арпезос”.  Областният управител съобщи, че лобира за това спортен клуб да получи съоръжението на концесия, за да може да кандидатства по проект. Басейнът е общински и общината за сега отказва да го предостави, обясни Бисер Николов.
hard admin

*

Top