Битият Мюмюн Хабил – в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ?

”Притеснително е, че след това нападателят беше пребит като куче от тези борци за демокрация. Показало се е другото лице на ДПС. Не един и двама човека те са пребили в страната по време на предизборни кампании, ако са несъгласни с тях, включително и наш представител в Кърджали”, това заяви в предаването „Панорама” премиерът Бойко Борисов в коментара за случилото се в НДК след нападението срещу Ахмед Доган.
Той не посочи кой е битият в Кърджали, но местни гербери заявиха, че става дума за общинския лидер на ГЕРБ в Джебел Мюмюн Хабил.
На 29 август 2011-та година, около 20 часа, при благотворително раздаване на храна пред джамията в село Папрат 41-годишен бил нападнат и ударен с камък в главата, гласи официалната полицейска информация. Пострадалият Мюмюн Хабил (на снимката) е бил прегледан в Центровете за спешна помощ в Джебел и Кърджали и след обработка на раните освободен. На следващия ден са били задържани три лица –  И.Г./52/, Ю.М./43/ и З.Г./41/.
20 дни по-късно Хабил бе обявен за кандидат за кмет на Джебел от ГЕРБ. Преди години пък беше кандидат за кмет на Кърджали, от друга партия, но пак срещу ДПС.
Според активистите на ГЕРБ в Джебел, Мюмюн Хабил ще бъде включен в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ в многомандатен район Кърджали.
hard admin

*

Top