Битката „Титан“ – „Клинър“ за боклука на Кърджали влезе в Комисията за защита на конкуренцията

Фирма „Зауба” продължава да чисти Кърджали до произнасянето на Комисията за защита на конкуренцията (КЗД) по жалба на „Титан клинър”.
На 4 март е образувано производство по жалба на “Титан клинър”ООД с/у Решение № 105/04.02.2014 г. на Община Кърджали – „Сметосъбиране, сметоизвозване и поддържане на чистотата на местата за обществено ползване в община Кърджали”, съобщиха от КЗД. Производството е по Закона за обществените поръчки.
Както първи 24rodopi.com писа, в началото на февруари се състоя поредния сблъсък между колосите на боклука „Титан” и „Волф”. Софийското дружество „Грийн Партнърс – БКС” (свързано с „Волф” – б. р.) ще чисти Кърджали в следващите 5 години,  обяви тръжната комисия на Община Кърджали, която проведе 4-та процедура за излъчване на чистача на Кърджали и околните села.
Управляваното от 49-годишния Пламен Цонков дружество надделя с по-изгодни за Община Кърджали показатели над „Титан”. Само двете дружества участваха в обществената поръчка за сметосъбиране, сметоизвозване и почистване на града. „Титан” смята, че конкурентите не са били с изрядна документация.
hard admin

*

Top