Благотворително дамско парти събра 2665 лева за 29 деца и 24 възрастни от Дневен център „Надежда"

Благотворително дамско соаре събра представителките на нежният пол в комплекс „Арпезос” в края на седмицата. Инициативата за Коледно-Новогодишното парти бе на Дневен център „Надежда”, а на нея се отзоваха 470 души. От всеки закупен куверт за благотворителност бе отделен по 1 лев. Всеки желаещ можеше и да дари средства или да закупи и от предлаганите на подготвеният благотворителен базар картини, сапуни, свещи от пчелен восък и други изделия изработени от питомците на Дневния център. Така общата набрана сума от вечерта бе в размер на 2655 лв.
Макар и обявено като дамско парти, на събитието се отзоваха и много представители на силния пол. Сред тях бе и кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис, който поздрави всички за социалната им ангажираност към проблемите на хората с увреждания и изказа благодарност на целия екип на социалния център „Надежда” и на хората реализирали този проект.
От своя страна временно изпълняващата длъжността директор на ДЦ „Надежда” Хафизе Мустафа също благодари на всички и заяви, че събитието, което ги е събрало, доказва значението на центъра като едно от важните звена на територията на общината, работещо за хората с увреждания. Тя обяви, че със събраните средства екипът на социалното заведение има идея да оборудва сензорна стая, необходима при обучението на децата със специални потребности.
В момента център „Надежда” се посещава от 29 деца, пет от който с аутизъм и 24 възрастни.
hard admin

*

Top