Блокират пътя за Маказа заради горските скандали в Момчилград

Ловци и граждани на Момчилград ще блокират международния път Кърджали – ГКПП „Маказа” във вторник заради горските скандали, съобщиха пред медиите организаторите на протестите.
В 11.00 часа пред сградата на Държавно горско стопанство (ДГС) в Момчилград отново ще протестират ловците от общината. „Против сме разделянето на ловно стопанство, район „Равен”. Против сме забраната за ловуване в ловно стопанство, район „Равен”.  На следващо място подкрепяме протеста на местното население, което е против връщането на работа в ДГС на пенсионирания служител Шукри Вели Халид, който отново се подвизава като шеф на горските”, заявиха от организаторите на протеста от Ловно-рибарски съюз „Родопи” и ловна дружинка „Равен”.
Протестът ще започне пред Горското в Момчилград, а между 11.30 часа и 12.00 часа ще бъде затворен пътят за Гърция в района на спирка „Джебел”.
Както вече 24rodopi.com писа, авджии от ловна дружинка “Равен” се вдигнаха на бунт в Момчилград миналия вторник. Те обсадиха сградата на Държавното горско стопанство в родопския град. Протестът им бе срещу разделянето на територия на ползван от тяхна страна ловно-стопански район. Те настояваха ловната площ „Равен”, която е разделена със заповед на земеделския министър, да бъде възстановена. Така към момента тя се ползва и от ловната дружинка „Биволяне”, която е регистрирана в Ямбол. Нейни членове също бяха на протеста.
24rodopi.com
hard admin

*

Top