Бойко Борисов в Припек: Обещавам! 10 мюсюлмани ще станат зам.-министри! Аз пия кафе с Местан, не се „целивам“ като Станишев

До този момент ГЕРБ и ДПС са партиите, където има най-много български мюсюлмани. След 5 октомври, ако ние участваме по някакъв начин във властта, поне 10 заместник-министри ще има от българските мюсюлмани.
Това обяви пред журналисти председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по време на откриването на новоизградената спортна площадка в джебелското село Припек, на стойност 45 000 лева, които са дарени от партията.
„Сега в нашите области, където има предимно смесено население, издирваме всичко, което е образовано с добра репутация и ще му дадем път да се развива. Като имаш 121 депутати, не могат да ти извиват ръцете, кой какъв да бъде. Като не спечелим изборите, оставаме опозиция. Тогава пак отиват на Орлов мост, целиват се и продължават със същия този успех нататък. Като изчакаме да минат изборите, имаме 2 опции: или управляваме стабилно, или не участваме в каквито и да били такива коалиции с пазарлък”, подчерта Борисов.
Той коментира и думите на Георги Първанов, че “в Германия били направили коалиция и тя била бетон”. Борисов каза, че „широката коалиция се управлява от първата партия, от Ангела Меркел вече трети мандат”. “И всички казват, че това е коалицията на Меркел, а не на социалдемократите – просто там хората си знаят мястото и избират стабилността”, подчерта лидерът на ГЕРБ.
“Така че поздравете Коалиция за България с всичките им коалиционни партньори и с всичките им сладури от Орлов мост, където бяха докарали от провинцията да правят митинг заедно, защото не може коалицията да събере хора да ни се противопостави”, обясни той.
„Въобще не мога да схвана тази Коалиция за България. Аз пия кафе, родопски чай, не се целивам по Орлов мост като Станишев и Местан. Тези, където се целиваха явно са много ревниви. Да ходят да се целиват пак, ние нямаме нужда”, каза още Бойко Борисов.
24rodopi.com
Снимка: ПП ГЕРБ
Четете по-късно само в 24rodopi.com:
Хитът на Цвета и Миков: Моите помаци са по-добри от твоите помаци
hard admin

*

Top