Бойко Борисов към своите в Кърджали: Тема №1 в региона трябва да е питането към Местан „Защо управлява с бившите комунисти и възродители?”

 
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посъветва актива на партията в Кърджали в следващите дни и седмици Тема №1 в Източните Родопи да стане питане към Лютви Местан: Защо управлява с бившите комунисти и възродители?
Тази задача Борисов постави на среща в Хасково с ръководствата на структурите в Кърджали, Стара Загора, Пловдив и Хасково.
Хората на народния представител и областен лидер на ГЕРБ Цвета Караянчева трябвало да стигнат до максимално повече населени места и хора в Кърджалийско с разяснението за коалиционното управление на БСП, ДПС и „Атака”.
”Всеки ден се чудя на лидерите на трите малки партии в парламента, които откраднаха управлението на държавата, как могат да се наричат победители. ‘За първи път ние спечелихме изборите веднага, след като бяхме управлявали един мандат. За втори път българите ни повериха управлението на държавата. И сега, лидерите на тези три партии се наговориха, и пред обществото твърдят, че са различни, но всъщност командният им център е един”, заяви Бойко Борисов.
Според председателя на ГЕРБ България била в тотална изолация. Премиерът Орешарски бил само на посещение в Китай, а световните лидери не идвали у нас.
„На този фон се чудя как Местан обяснява на своите хора, че е в коалиция с партията, направила Възродителния процес? Как им обяснява, че управлява с бившите комунисти – защото БСП е партия на бившите комунисти, която не се е реформирала. Тези хора са направили лагерите в Белене. Взривявали са църкви, а през 1944 г. са избили цвета на българската нация. Ами Сидеров? Как обяснява на своите избиратели, че държи на власт ДПС? Местан казва кой ще е министър, а има 30 – 40 депутата, но Сидеров не говори за това. Той прости ли им на БСП и ДПС за всичко, което правеха, и за всичко, което той самият говореше преди 4 години, че днес говори само за ГЕРБ?”, каза Бойко Борисов.
Депутатът от Кърджали Цвета Караянчева говори за интеграцията в смесените райони.

hard admin

*

Top