Бойко Борисов назначи Фейзи Бекир след ултиматум на Реформаторския блок за Кърджали?

Ултиматум на Реформаторския блок за зам.-областния управител на Кърджали стана причина за назначаването на Фейзи Бекир за зам.-министър на финансите (вижте тук), разкриха за 24rodopi.com запознати с преговорите в управляващата коалиция. Очаква се Бойко Борисов да назначи за нов зам.-областен управител кандидат на Реформаторския блок, посочен от лидера на Народна партия „Свобода и достойнство” Корман Исмаилов. Ако това не стане, партията на Исмаилов ще напусне Реформаторския блок и ще оттегли подкрепата си за правителството на Бойко Борисов.
В момента на бюрото на премиера има две имена. Едното е на 35-годишната Нурай Газеп, която не е желана от Патриотичния фронт и от организацията на ГЕРБ в Кърджали. Заради реакцията, от Реформаторския блок са предложили нова кандидатура.
Както първи 24rodopi.com съобщи във вторник, премиерът назначи за зам.-областни управители на Кърджали икономиста Фейзи Бекир, който е шеф на регионален офис на застрахователна компания, и учителя от Кирково Румен Младенов. На следващия ден от ГЕРБ потвърдиха новината, а двамата се появиха в Областна администрация.
В 16.00 часа в петък изненадващо Фейзи Бекир бе назначен за зам.-министър на финансите. Министър-председателят Бойко Борисов подписал заповедта по предложение на министър Владислав Горанов.
С тези кадрови промени се освобождава едното място за заместник на областния управител Илия Илиев.
Междувременно от АБВ, другата партия в управляващата коалиция, предлагат две имена за ръководството на Областната администрация. Формацията на Георги Първанов може да получи позицията „Главен секретар” (Кои са имената – четете по-късно в 24rodopi.com).
24rodopi.com
hard admin

*

Top