Бойко Борисов: Нека ДПС да бъдат по-сдържани в коментарите си! И след оттеглянето на Доган ГЕРБ ще управляват сами!

“Нека ДПС да бъдат по-сдържани в коментарите си, че атаката срещу Доган може да породи етническо напрежение. След неговото оттегляне като лидер, ГЕРБ ще управляват сами.”
Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти. “Когато има партийни мероприятия, вътре не може да стои полиция. Ако това бъде направено, ще кажете, че има полицейщина или се провежда партиен форум под полицейски надзор. Затова политическите партии сами организират своята охрана на свои събития”, коментира още министър-председателят.
“Разбира се, когато има внезапност на едно нападение, реакцията на службите винаги е закъсняла. То винаги е по-напред от тях. Има случаи в света, когато са убивани невинни хора, заради бърза реакция на службите. Това е и рискът на публичните мероприятия. Когато един политик иска да е близо до хората, това винаги носи риск от подобен инцидент”, каза още Борисов.
 

По думите на Борисов – инцидентът има своето начало, своя предтекст. „Омразата, която налага ДПС в годините, е изключителна. Каквито и да са му мотивите, това не е цивилизовано, не е правилно. Можеше да вземе микрофона и да каже каквото иска. Това е политически плурализъм. Това е демокрацията. В никакъв случай не мога да го оправдавам.
Не мога да оправдая напълно и реакциите на много от длъжностните лица и делегати на конгреса затова, че когато вече нападателят беше повален, му нанесоха такъв зверски побой, с омраза. Чест прави на Лютви Местан и Христо Бисеров и колегата от НСО, който се опитваше да го предпази. Винаги има стрес и първоначална реакция, когато хората действат с друга сигнална система.
Бих призовал и двете страни да бъдат малко по-умерени. Защото с първите си изказвания господин Местан и господин Казак провокираха омраза в България. В самия си доклад – Ахмед Доган я провокира”, каза премиерът Бойко Борисов.

Премиерът Бойко Борисов благодари на лидера на европейските либерали Греъм Уотсън за сравнението, че е бил като новият модел на „Боинг” – „Дриймлайнер”, който беше изтеглен от употреба заради проблеми с безопасността.
 
На въпрос за коментар за вчерашното поздравление на Греъм Уотсън на Осмата национална конференция на ДПС, в което се казва – предпочитам „Еърбъс”-а на Доган пред „Боинг”-а на Борисов, премиерът заяви: „Влизаме в избори, на всякакви ще се наслушаме. Май месец, като дойдат колегите от Европейската народна партия, те ще обясняват друго”.
По думите му – на модела на „Боинг” – „Дриймлайнер” ще бъдат поправени литиево-йонните батерии и отново ще бъде безспорно най-добрият в света.
„Благодаря му за оценката. Както ГЕРБ, така и аз никога не съм мислел, че съм безгрешен, и когато имаме дефект в партията, веднага бива отстраняван. „Боинг” продължава да бъде най-добрата компания в света”, каза Борисов..


 

hard admin

*

Top