Бойко Борисов подаде оставка

Премиерът Бойко Борисов хвърли оставка, ще я депозира по обяд след заседанието на Министерския съвет. Това той обяви от парламентарната трибуна. Групата на БСП “проспа” новината, защото хората на Сергей Станишев мислеха, че Борисов ще предложи структурни промени и бойкотираха заседанието.
 
“В никакъв случай не искам да носим пасивите на хидроинженерите от ДПС. Нито искам да виждам кръв по улиците. Нито искам да виждам полицаите на България да бият някого. Не мога да гледам окървавен “Орлов мост”. Всяка капка за нас е петно. Не мога да гледам парламент, ограден с ограда. Не ни е това целта”, заяви Борисов.

 

„Няма да участваме в програмен кабинет, господин Костов. Аз с БСП и ДПС няма да съм в коалиция. Господин Цветанов, благодарете не всички полица за положените усилия и това е жест към тях, че гледат за обществения ред и борбата с престъпността.

Да си направят правителство 3 месеца до изборите. Аз досега съм се явявал на избори по закон. След като искат такова управление на държавата, да го имат. Няма да участвам в управление, при което полицията ще се бие с хора, когато няма да има политически дебат, а ще се плашим с протести”, заяви Борисов.
“Щом народът иска улицата да управлява държавата, да го направи. Така че благодаря на всички, които са ме подкрепяли. Днес ще депозираме оставката на кабинета и надявам се тя да бъде приета”, завърши Бойко Борисов, който бе изпратен с аплодисменти от залата.
По Конституция президентът трябва да връчи нов мандат на ГЕРБ. Борисов заяви, че няма да се правят нов кабинет. Следва връчване на мандат на БСП. Ако и социалистите не успеят да сформират правителството, което е сигурно, празидентът ще връчи мандат на трета политическа сила.

hard admin

*

Top