Бойко Синапов: Протест на животновъдите пред земеделското министерство – в сряда от 12 часа

Животновъдите организират в сряда протест срещу бездействието на правителството и пълното блокиране в работата на администрацията. Това съобщи председателят на Националната асоциация на животновъдите Бойко Синапов от Кърджали. Протестът, за който асоциацията е подала искане в общината, е насрочен за 12 часа пред сградата на Министерството на земеделието и храните.
Животновъдите вече обявиха, че са притеснени от това, че от март досега администрацията не е провела преговори по одобрението на субсидиите за тази година.
Миналата есен през октомври браншът получи 140 млн. лв. – общо европейски и български субсидии, които бяха договорени през лятото на миналата година.
“Ако от министерството продължават да мълчат, това означава, че не се работи по определянето на субсидиите за тази година, което означава, че октомври ние няма да получим очакваната макар и минимална помощ”, предупреди Синапов.
По негова информация администрацията не е представила нужните разчети в Брюксел, които ще ес използват за разпределянето на субсидията тази година.
Заради неяснотата животновъдите не могат да планират производствените си разходи до зимата. В бранша са недоволни и че въпреки обещанията за подкрепа, пазарът в Турция е останал затворен за овцевъдите.
hard admin

*

Top