Бой по каската на Цветанов, но защо само по неговата?

Че Цветан Цветанов заслужава бой – заслужава. Колкото побере кратуната (напълно адекватен за ситуацията израз – б. р.) му на физкултурник, обречена да поеме отговорностите на вицепремиер и министър на вътрешните работи за почти цял един мандат.

Ама само едничък Цветанов да изиграе ролята на фабрика за кротване на народния иск за възмездие и справедливост, че даже и за пречистване на ГЕРБ… това вече намирисва на маньовър в стил „Тато”. Но кофти замислен и от още по-слаби играчи. Нито му е времето, нито насреща има тотално наплашен народ. Най-малкото защото и гърците, и турците дават актуални уроци как да се бранят правата. А и цената на тока май няма да кротне в унисон с мизерните доходи на българина.

Симеон Дянков се изниза тихомълком и се прибра при жена си след като почти един мандат мислеше и действаше като студент първокурсник (както беше хлътнал по съветничката си, така разсъждаваше и действаше с бюджета). Този човек причини толкова беди на България, а се разминава само с по една псувня от последния клошар до лидера на партия, от таксиджията Иван до главния прокурор на републиката.

Бившият земеделски министър пък сега се прави на репресиран. Мирослав Найденов надмина Яне Янев по медийни изяви. Сякаш някой насила го е карал да заповядва на подчинен да подготви измама срещу рушвет. Найденов е обвинен за това, че е предложил подкуп от 200 хил. лв. на бившия шеф на фонд “Земеделие” Светослав Симеонов с цел да го накара да възстанови неправомерно ДДС на две фирми.

Или пък някой да го е принуждавал да даде 50 000 лева на момичета с по-особени функции, за да изготвят профил във Фейсбук (нещо което не струва повече от 500 лева).

А бившият депутат Емо Фаса (доказано пробутал законопроект заради лични интереси), който по времето на Тройната коалиция беше наричан Феса (тогава обичаше да се кланя на министри от ДПС), нима и той сега ще го впишат в категорията „репресиран от ГЕРБ”!?

Ами историята с Мишо Бирата?

А записът от дома на Борисов? Разследващите обявиха, че няма престъпление в подслушания разговор на експремиера Бойко Борисов, земеделския му министър Мирослав Найденов и бившия градски прокурор на София Николай Кокинов, освен … самия акт на подслушването им. Но защо Кокинов тогава подаде оставка?

Тази работа само с Цветанов не бива да остава. Защото народните въпроси наесен няма да чакат ответи. Нали се сещате – улицата първо действа, пък после мисли. Почти като при Цветанов – три години и кусур самодоволно се би по гърдите, а сега – диалог с оня от огледалото: „Егаси, аз ли съм бил най-големия глупак в тази държава в последните 1000 дни?”.

 

24rodopi

hard admin

*

Top