Боксова гала вечер през май в Кърджали

„Арда” тренира и храни бъдещето на бокса
Боксова и ММА вечер е изненадата за кърджалийци, която готви боксов клуб „Арда” през месец май, когато в Кърджали пристигат най-добрите състезатели по бокс при мъжете. В дните 13-17 май зала „Арпезос” ще бъде домакин на държавното първенство и Купа „България”. Генерална репетиция за мачовете пък ще има на 8 май когато ще се състои Откритото областно първенство, съобщи за 24rodopi мениджърът на „Арда” Стоян Узунов.
Добрите новини за бокса в Кърджали също тепърва предстоят. Талантът при девойките Хафизе Осман почти със сигурност ще се боксира на Олимпиадата за младежи в Китай. 16-годишното момиче слага ръкавиците на боксовия турнир в Русе в категория до 51 килограма, където ще се определят и квотите. „Изобщо март е изключително тежък за нашите състезатели. В началото на месеца ни предстоят битки с младежите в Държавното лично-отборно първенство, след което отиваме на девойки в Русе. Следва Габрово, където ще се състои надпреварата за ученици. Имаме и мачове в Благоевград при младежите”, заяви Стоян Узунов.
От клуба вече и хранят своите състезатели. „Малко по малко постигаме всички неща, за които някога си мечтаехме. Вече имаме кът за хранене. Боксьорите ни дават всичко от себе си. Това е техният труд. Важно е и да получават нещо насреща. Затова пригодихме този кът в залата, където да се хранят спортистите ни. Осигуряваме им всичко необходимо. Менюто е изцяло свързано със спортната им подготовка”, допълни Узунов. В боксовата зала на „Арда” вече има и душове. „Нещата в България, свързани със спорт, се случват трудно. Крачка по крачка обаче ние ще направим всичко възможно децата ни да имат самочувствието на връстниците си в спорта дори и в столицата”, категоричен е Узунов.
На снимките:
-Масата на бъдещите шампиони
-Стоян Узунов показва душовете
hard admin

*

Top