Болницата в Момчилград получи кредит от 300 000 лева

Общинска болница МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев” в Момчилград получи дългосрочен кредит от “Търговска банка Д” в размер на 300 000 лв. Отпуснатите средства са част от разработената програма на община Момчилград за финансово оздравяване на здравното заведение. Решението е подкрепено от Общинския съвет на редовна сесия през април. Със сумата ще бъдат погасени натрупани задължения за изминали години. Общинската гаранция за поемане на дълга е със срок на валидност до края на 2017 г.

Припомняме, че болницата в Момчилград бе пред фалит заради натрупани дългове, предимно за трудови възнаграждения и лекарства. След обстоен анализ ръководството на общината разработи програма с пакет от мерки за финансово оздравяване чрез отпускане на кредит.

„Работихме усилено през последните години, за да запазим на всяка цена болницата в Момчилград. За нас се превърна в кауза, която обедини граждани и институции с организиране на дарителски акции. За радост на момчилградчани и пациенти от различни общини, МБАЛ „Сергей Ростовцев” вече диша спокойно и успя да стъпи здраво на крака”, съобщи кметът на Момчилград Акиф Акиф. Ръководството на Търговска банка Д заслужава истински адмирации, тъй като условията им наистина ни удовлетворяват, посочи той.

hard admin

*

Top