Бомбаджиите от пътя към Маказа пак потрошиха имоти, скали падат край Сушево

Бомбаджиите, които работят на новостроящия се път към Маказа, пак причиниха щети на сгради край Момчилград. За щастие, взривните работи били далеч от общинския център. Теренът за взривяване бил по-близо до спирка Джебел. Няма пострадали хора.
Жителите на село Сушево позвъниха в редакцията на 24rodopi към 17.30 часа, за да алармират за „прелетели над реката скални късове“.
„Подобно на взривовете отпреди няколко месеца, когато бяха счупени стъкла за 200 000 лева в Момчилград, пак имаше серия от гърмежи, като единият беше по-силен. Тогава силата била толкова голяма, че скални късове от десния бряг на Върбица са паднали на левия бряг. Паднали са на територията на кариерата за строителни материали, където имало хора“, разказаха за 24rodopi местните хора.
Става въпрос за кариера „Сушево“, която отстои на 8 км от Кърджали. Според неофициална информация, повреден е покривът на една от сградите.
Ще припомним, че през януари два последователни взрива (на снимката)разтърсиха жилища, административни сгради и училища в Момчилград и изпотрошиха 1 200 кв. метра стъкла.

hard admin

*

Top