Борисов за думите на Станишев за „референдума в Кърджали“: Лидерът на „Възродителите“ си играе със страховете на българите

Лидерът на партията, направила Възродителния процес, си играе с най-големите страхове на българите, това е написал лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във фейсбук по повод думите на Сергей Станишев. Както вече 24rodopi.com писа, Станишев заяви „Ами ако има референдум за Кърджали!? Добре, че ДПС е отговорна партия”.

“Свикнал съм да слушам и да чета в последните 10 години много лъжи на Станишев, много неверни неща и отдавна съм спрял да обръщам внимание на неговите изявления, но казаното от него вчера, ме кара да бъда по-внимателен в прочита. Какво иска да ни каже той? Първо, каква е разликата между Кърджали и другите български градове? Второ, кой външен субект би могъл да дойде и да ни го вземе? Трето, кой си позволява да дели българските граждани в Кърджали по етнически принцип? Четвърто, какво означава, че ДПС била националноотговорна партия в Кърджали и затова то било още българско? Това индиректно признание на Станишев ли е, че е в коалиция с етническа партия? ДПС етническа партия ли е тогава? Преди 20 дни бях в Кърджали и се срещнах със стотици български мюсюлмани и християни, които вярват в ГЕРБ. Аз им казах, че те са пример за толерантност между етносите и за подражание. За пореден път лидерът на партията, направила Възродителния процес, си играе с най-големите страхове на българите. Надявам се, че в опорните точки, които ще му бъдат спуснати, ще намери начин да се откаже и от тези свои думи”, е написал Борисов във фейсбук.

hard admin

*

Top