Борисов проговори: С никого не преговарям, не гледам телевизия! Ако не бъда избран за премиер – ще работя в парламента

“Загубихме 5-6% от гласовете заради скандала с бюлетините в Костинброд. Като стане ясно, че те не са били за експедиция, някой от прокуратурата трябва да изгори”, твърди лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред “Труд” в първия си коментар след предсрочните парламентарни избори.
“Защо Роман Василев от градската прокуратура пое този случай? Той е от компетенцията на районната прокуратура”, попита риторично Борисов. От обвинението вече обявиха, че разследването е за длъжностно престъпление. По тези деяния работи градската прокуратура, особено ако проверката включва и служители на Министерския съвет. Иначе “обикновените” изборни престъпления са в ресора на районните прокурори.
Лидерът на ГЕРБ щял да даде пресконференция едва след като ЦИК обяви официално резултатите от вота.
“Важно е дали имаме един мандат повече или по-малко”, обясни той. “Аз за първи път виждам някой да е втори и да говори, че е победител”, каза още бившият премиер, коментирайки БСП. Той уточни, че искат да направят анализ на изборните резултати – на кои места как е гласувано, да разгледат разреза на вота. “Не е случайно, че младите гласуват за нас…”, добави лидерът на ГЕРБ.
“С никого не преговарям още, все едно какви глупости пишат. Не гледам телевизия и не чета, дори се карам, като е включен канал с новини…”, заяви Борисов.
“Ако не бъда избран за премиер, влизам в парламента, нали там се коват законите”, обяви още той. 
hard admin

*

Top