Борисов след приетата оставка към подкрепящите го: Идете си мирно и тихо! (вижте словото на премиера в парламента за поръчания от Доган атентат)

„Благодаря на всички, които ме подкрепят и моля да осигурим нормална и спокойна работа на държавата. Ние винаги сме били хора на реда, затова си идете мирно и тихо. Никакви протести повече. Ако някой отиде на „Позитано”, ще го считам за провокатор”, заяви Бойко Борисов пред митингуващите на площад „Народно събрание” след като парламентът прие оставката на кабинета. 209 гласуваха “За” оставката, 5-ма бяха против, 1 – “въздържал се”.
Както вече 24rodopi писа, премиерът в оставка хвърли бомбата, че Ахмед Доган поръчал атентат срещу него преди 8-9 години.
Ще припомним, че за готвения атентат се говореше през годините, но сега за първи път Борисов сочи Доган за поръчител.
Предлагаме ви пълния текст на словото на Борисов в парламента:
                      
Госпожо Цачева, благодаря, че приехте нашата оставка, която вчера депозирахме, с което се надявам всякакви спекулации да приключат.С тези встъпителни думи започна краткото си слово премиерът Бойко Борисов след края на дебатите по оставката на правителството. Ние сме били винаги хората на реда и всеки, който оттук насетне прави нещо, което е свързано с нарушение на обществения ред, ще го считаме за провокатор. Всякакви приказки да се ходи на “Позитано”, са долни провокации. Сега ще говоря с хората и ще ги помоля да се разотидат.
 
Искам да се обърна към господин Бисеров. Досега съм си мълчал, но моля в дните, които остават на парламента, да направите една комисия и да видите какъв материал е постъпил на официално ниво, от партньорска разузнавателна централа, в която те уведомяват, че се подготвя атентат в момента. Официален документ! Но понеже вие минахте границите, искам да знаят хората. И там в този документ се казва – заради това, че накърни много интереси на международната организирана престъпност, се подготвя атентат и поръчител е Ахмед Доган. В официалния документ!
 
Моля ви, излъчете вие комисия, отидете, проверете автентичността на този документ в нашата разузнавателна служба. Това е по време на вашето управление, точно по време на изборите. Досега си мълчах. Но след като Бисеров говори такива клевети по мой адрес, аз съм си заложил живота и здравето, нямам жал! Затова вие излъчете депутати и отидете и проверете!
 
Аз не съм страшен. Страшни са тези, на които ме поръчвате. Затова никой не смееше да ги екстрадира. И за мен действително е заплаха това! Господин Местан, моля ви лично вие определете 1 комисия и проучете документа.
 

Благодаря на всички, които ни подкрепяха и които не ни подкрепят, заяви Бойко Борисов.

hard admin

*

Top