Ботевци отлични и по български, 28 „катерят” „Стъпала на знанието”

Възпитаници на ГПЧЕ „Христо Ботев” в Кърджали отново показаха, че са сред най-добрите в Националното състезание по български език и литература „Стъпала на знанието”. Неговият първи кръг се проведе в края на миналата година. От двеста осемдесет и осем ученици от цяла България за участие във втори кръг се класираха двадесет и осем ученици от езиковата гимназия.
Състезанието е организирано от Сдружение „Десет книги” и в него участват ученици от всички училища в България. Целта му е да съдейства както за развитие на логическо мислене у учениците, така и за подготовката им за успешното представяне на Държавните зрелостни изпити след 12 клас, като осигурява условия за изява на придобитите знания и умения в конкурентна и състезателна среда.
Ботевци се представиха блестящо като завоюваха първите места още в първия кръг на надпреварата. Антония Панайотова и Деница Георгиева от 11 клас са постигнали максималния резултат от 100 точки, като се конкурират с още двама свои връстници от математическата гимназия в Русе и английската гимназия в Бургас. Представители от новото попълнение в училището-випуск 8 клас, също се наредиха на призови места. Участието на учениците от ГПЧЕ „Христо Ботев” в това първо по рода си състезание по български език и литература показа, че те отлично владеят езиковите норми на своя роден език и могат да осъществяват преход от изява на знанията от една културно-образователна област към изява в по-широк познавателен контекст. Следващият кръг на състезанието ще бъде в края на месец март.
hard admin

*

Top