Ботевци показаха „любов” на 20 езика и с 500 валентинки

Горди от българските традиции, но и възпитани като европейци, учениците от Ученическия съвет към ГПЧЕ „Христо Ботев” в Кърджали решиха тази година да отбележат и Трифон Зарезан, и Свети Валентин. Младежите от Езиковата гимназия, с помощта на техните учители и съученици, участващи в клубовете по математика по проект „УСПЕХ” развихриха фантазиите си и чувството си за хумор, като изработиха уникална украса и подготвиха интерактивни игри по повод двата празника. Считайки, че любовта е навсякъде и за всички, учениците украсиха с десетки сърца, лозови листа и грозде сградата на любимото училище, като разбиха очакванията за червения цвят и всичко грейна в лилаво, бледо розово и зелено. Многократно Ботевци са доказвали, че са безпогрешни полиглоти и за тях не бе проблем да изпишат и научат думата „Любов” на повече от 20 езици.
Традиционно кутията за послания между влюбени бе поставена в началото на седмицата и всяка “валентинка” отиде при своя получател, благодарение на Купидончетата от Ученическия съвет. Тази година се счупи училищния рекорд по брой раздадени валентинки-над 500. Учениците имаха възможност да избират и от седемте цвята на любовта и да разберат каква любов ги очаква.
Кулминацията на отбелязването на празниците бяха игрите за влюбени двойки – „Оригами”, „Пътят на любовта”, „Любовта минава през стомаха” и „Танц за двама”. За двойката победители от игрите бе предвидена голяма награда – пръстени на любовта, с гравирани инициали на училището. Това стана възможно с помощта на директора на гимназията г-жа Йорданка Чавдарова, която винаги подкрепя решенията на съвета и ги насърчава.
Денят премина под звуците на вечни балади, които изпълниха сърцата на всички и с обещания да спазват мотото да обичат и да бъдат обичани.
hard admin

*

Top