Ботевци първи в Италия по волейбол, ще налагат воля и на Републиканското

С великолепна игра и изключително настроение възпитаниците на Езиковата гимназия в Кърджали станаха номер едно в Международния ученически спортен фестивал E.S.C.O.T. European GALA 2013 в град Монтекатини Терме, Италия. В оспорвани мачове срещу отбори от Полша, Хърватска, Италия и Малта те показаха класа и изправиха на крака шестхилядната публика и участниците от петдесет и две европейски училища. Играта на отбора от ГПЧЕ „Христо Ботев” предизвика бурни аплодисменти и скандирания.

Димитър Калчев, Стефан Йоргов, Марин Кючуков, Ангел Тончев, Стефан Митрев, Станислав Тодоров, Юри Филипов, с треньор Манол Манолов, впечатлиха всички гости на турнира с брилянтната си игра. Забивките и точките, отбелязани от Димитър Калчев, бяха аргумент за съдиите при определянето му за най-резултатен състезател на турнира.

Класата на нашите момчета бе оценена по достойнство от изтъкнати италиански специалисти. Всички те бяха учудени от нивото на спортна подготовка на учениците от Езиковата гимназия. Първият ден, първото място, както и спечелената купа преминаха под знака на „Made in GPCHE – Kardzhali”.

През втория ден на Международния фестивал участниците, обединени в работни ателиета, разказваха за своето училище, за тренировките и постиженията си в спорта. И тук пролича силата на учениците от Кърджали, които с отличната си езикова подготовка, подсилена с висока доза интелигентност и съобразителност, общуваха със своите връстници, станали им ревностни фенове. Организаторите на изявата бяха впечатлени и от перфектния английски на преподавателя им Динко Георгиев, който бе избран за член на жури, оценяващо презентациите на участниците. Като признание за спортните постижения на ботевци бе поканата за участие в следващото издание на фестивала, което е чест както за езиковата гимназия, така и за град Кърджали.

„Изключително сме радостни и горди от победата. Защитихме достойно волейболната слава на училището си. Представихме България успешно в Европа. Мотивирани сме за победа на предстоящите финали на Републиканското ученическо първенство”, бяха само част от оценките на волейболистите на ГПЧЕ „Христо Ботев”, които заминаха за Националните финали в Смолян.

hard admin

*

Top