Ботевци се потопиха в миналото на Кърджали

Възпитаниците на клубове „Родолюбие” и „Млад историк” към ГПЧЕ Христо Ботев” в Кърджали бяха сред първите, които имаха възможност да се докоснат до второто допълнено издание на албума „Кърджали поглед към миналото”.           
Представянето му от арх. Петя Назърова и Василка Ташкова, негови съставителки, се проведе в навечерието на Деня на будителите в препълнената зала на Бизнес инкубатора. За младите ботевци това бе една възможност да се докоснат до историята на родния си град, не само чрез фотоси, но и чрез разказите на двете авторки. „Будителството има много измерения, а днес да събереш историята на един град между страниците на една книга и да развълнуваш чрез нея всички, от най-младите до най-старите, бе най-добрият начин да посрещнем празника”, бяха категорични младите хора. В края на представянето на албума „Кърджали поглед към миналото” членовете на клубовете си тръгнаха обогатени и с едно ново послание, което да следват:  Да помнят миналото на нашият град и да се гордеят с развитието му.

Арх. Назърова и Василка Ташкова отправиха и още едно послание към възпитаниците от ГПЧЕ „Христо Ботев”, а то е: „Надявам се да продължите нашето дело!”.

hard admin

*

Top