Брат`чед, к`ва ракия пиеш ти, бе? Във всяка жена виждаш ку.ва, във всеки полицай – боклук! Плащай сега хиляда лева

„Брат`чед, к`ва е тъз твоя ракия, бе! И ние пием, ама като твоето пиянство няма никой. Във всяка жена виждаш ку.ва, а във всеки полицай – боклук. Че даже тръгваш да ги биеш”, ръси загрижен за приятеля си кърджалиец на излизане от Съдебната палата. И добавя: „Плащай сега 1 000 лева, че да видиш, че пиеш на скъпия алкохол”, разказва пред 24rodopi.com адвокат.
С. С. е неженен пенсионер в Кърджали. Около обяд той приседнал в единия край на пейка в градинката пред ресторант “Москва”. На другия край седяла жена с патерица. В един момент тя запалила цигара, а С. С. започнал да крещи към нея: “Ку.во! П..ститутко! М.стийо! Майка ти ще е.а, боклук!”. Не стига това, ами и посегнал да я удари. Жената вдигнала патерицата и го ударила. Той не й останал длъжен и стоварил един юмрук в гърба й.
Насъбрали се хора, а отнякъде дотичал и братът на С. С. Той първо издърпал настрани брат си, настанил го на съседна пейка, след което се върнал при жената, за да й се извини. „Брат ми е много пиян, не знае какви ги върши”, казал той.
Жената позвънила на тел.112 от мобилния си телефон и съобщила за случилото се. След малко при нея дошли двама служители на РУ “Полиция” . Тя им обяснила какво се е случило и им посочила нападателя.
Единият от униформените поискал от С. С. документите за проверка. Той отказал да ги представи и започнал да крещи на висок глас срещу полицейските служители: “Майка ви ще е.а, боклуци такива! Какви сте вие! Боклуци, махайте се оттука!”.
Полицаят отправил устно предупреждение към С. С. да не отправя обидни думи и да спре да се държи агресивно. Независимо от предупреждението, той продължил да крещи, като обиждал и псувал полицейските служители. Последното наложило същият да бъде задържан.
Поради оказването на съпротива от страна на С. С., който бутал и блъскал полицаите, те употребили спрямо него физическа сила и помощни средства. Докато го вкарвали в полицейския автомобил, обвиняемият крещял: “Ще ви уволня и двамата! Пе..расти, ще ви взема колата!”.
Братът на буйния пенсионер е помогнал на полицаите да го качат в патрулката.
С. С. бил отведен в РУ “Полиция” – Кърджали, където бил задържан в помещението за временно задържане за срок от 24 часа.
Заради хулиганските действия и незачитането на обществения ред, на едно от най-оживените места в центъра на Кърджали, С. С. е осъден да плати глоба в размер на1 000 лева. Той ще заплати и 30 лева разноски по назначената психиатрична експертиза.
С. С. е освободен от наказателна отговорност, защото „се касае за възрастен човек, пенсионер, с чисто съдебно минало, с лоши характеристични данни по местоживеене, който се признава за виновен и се отнася критично към извършеното, съдейства за разкриване на обективната истина”. 
hard admin

*

Top