Британец превърна старо селско училище в хостел

Дейвид Бейли дойде в Летовник от Южна Африка
 
В момчилградското село Летовник очакват гости от цял свят, след като британецът Дейвид Бейли превърна старото училище в “Хепи хипи хостел”. Очаква се в най-скоро време вратите на хостела да бъдат отворени за клиенти.
35-годишният Дейвид е роден в Манчестър, Англия, но живял 17 години в Южноафриканската република (ЮАР). Преди 6 години купил старото школо, но още преди общежитието да е готово да посреща гости, обектът е включен в каталога на хостелите в Европа.
Родопите му харесали още на първия ден щом стъпил тук. Тогава имало и търг за училището. Чудил се само ден, а после с приятелката си Лаура решили да създадат семеен екохотел.
Двамата имат свое стопанство, произвеждат всички зеленчуци сами.
Сами  са ремонтирали и обзавели стаите. Общежитието предлага две големи общи стаи с 34 легла. Разполага с бар и ресторант. В престоя е включена закуска, WiFi достъп и паркинг.
Хостелът е на 15 км югоизточно от Кърджали. Освен подслон, легло и храна, тук се предлагат още скално катерене, пешеходен туризъм, конна езда, риболов, наблюдение на птици – така рекламира хостела Дейвид.
Преди време купил от стопанството в Златоград 6 щрауса, но кучетата ги удушили. Той все още обаче не е отказал от предлагане на услугата „яздене на щраус”.
В момента хостелът изглежда съвсем различно от публикуваните снимки в посочения сайт.
 
Снимки: Happyhippyhostel
hard admin

*

Top