Брокер вложил в КТБ 70 000 лева ден преди затварянето й

Най-големият карък на годината
Брокер на недвижими имоти може да получи приза „Карък на 2014-та” след като внесе 70 000 лева на депозит в Корпоративна търговска банка (КТБ) броени часове преди тя да бъде затворена.
„Човекът беше спечелил сериозна сума от успешна сделка с имот. Дойде в банката само ден преди тя да бъде затворена от БНБ и да тръгнат споровете дали тя ще бъде обявена във фалит”, поясниха пред 24rodopi.com запознати със случая.
Касиерката изгледала учудено Л., но не е посмяла да му обясни, че през последните дни клиенти масово теглят парите си, и че той е „уникален” случай след като идва да внася. По-късно Л. обяснил, че бил на море и не е следял новините и още с връщането си в Родопите извадил парите от касата и тръгнал към банката, която през юни давала най-високата лихва за депозити.
Лекар от Кърджали пък бил сред малцината, които са изтеглили парите си и ги внесли в друга банка, защото често си задавал въпроса „Щом повечето банки дават 3 процента, каква е уловката, че тук ни залъгват с цели 8 %?”.
Родопчанинът, който има най-голяма сума в КТБ, и се моли тя да не бъде обявена във фалит, е бившият министър на културата Вежди Рашидов – около 2 500 000 лева. Една от най-големите строителни фирми в региона също е със „замразени” 3 млн. евро.
Около 500 души в Кърджалийско имат влогове в КТБ, в Смолянско те наброяват към 400.
24rodopi.com
hard admin

*

Top