БСП бие тревога за провокации в неделя, в София май ще се лее кръв, в Кърджали ще е спокойно

Протестиращите в Кърджали нямат разрешение за блокиране на пътища в неделя. Въпреки това не е изключено шествието пак да тръгне от паметника на Васил Левски към „Колелото” в района на автогара.
От БСП алармират, че в неделя ще има провокации. Социалистите се опасяват от проливане на кръв в София и големите градове на страната, прогнозите за протеста в Кърджали е да премине цивилизовано и спокойно.
БСП имала сигнали за масово купуване на боксове, бухалки и бомбички за протестите утре в София, както и за мобилизиране на бойни клубове, съобщиха на пресконференция секретарят на БСП Антон Кутев и председателят на Младежкото обединение в партията Явор Гечев.
Над 1 000 човека се очакват утре пред паметника на Левски в центъра на Кърджали.
Както вече 24rodopi писа, хората от регион Кърджали ще подкрепят националния протест срещу монополите в неделя от 11 часа. Гражданите на Момчилград също се присъединяват към националния протест. Ще се съберем на градския площад, съобщиха организаторите.

На снимката: Миналата неделя над 500 човека се събраха пред паметника на Левски в Кърджали и показаха как се протестира цивилизовано

hard admin

*

Top