БСП бойкотира заседанието на Общинския съвет в Кърджали, гласовете пак няма да стигнат за избор на омбудсман

„ДПС трябва да оцени как се работи в Общинския съвет в Кърджали и какво се случи на 21 октомври”, заяви шефът на социалистите в Кърджали Милко Багдасаров и подчерта, че в сряда – 9януари, БСП ще бойкотира сесията.
Според него, съветниците от движението и началниците им направили всичко, заради предстоящите парламентарни избори през юли.
„Опитват се с номера да ни попречат. ДПС могат да направят и 20 извънредни сесии, това нас не ни касае. Могат да си ги правят сутрин от 8 до вечер 8, всеки ден. Ние няма да влезем на тази сесии и ще внесем искането си за извънредна сесия, така както го декларирахме, само с една точка – оставката на Раиф Мустафа”, заяви председателят на съветническата група на БСП Милко Багдасаров.
Както вече 24rodopi писа, извънредната сесия на Общинския съвет в Кърджали на 9 януари няма да роди топновини. 7-те съветници от БСП отново няма да влязат в залата. Точката „БСП и ГЕРБ искат отстраняването на председателя Раиф Мустафа” пак ще остане извън дневния ред. Единствено омбудсманът на Кърджали Хакиф Емин е напрегнат.
„Дали съветниците от ГЕРБ ще гласуват за мен?”, този въпрос си зададе пред репортер на 24rodopi настоящият обществен посредник.
28 гласа са необходими на Емин за нов мандат. Той има гарантирани 23 гласа от ДПС. Негов опонент е Пейчо Пашов.„Имайте търпение. Утре ще прочетем декларация”, заяви пред наш репортер Илия Илиев, шеф на групата съветници от ГЕРБ.
Илиев предлага промени в правилника на Общинския съвет относно заседанията на Председателския съвет, работата на председателя, избора на омбудсман.
Емин няма да получи необходимия брой гласове и изборът на омбудсман ще влезе в дневния ред и на следващото заседание, коментираха от групите съветници на ДПС и ГЕРБ.
hard admin

*

Top