БСП в Смолян класира Михалевски на 3-то място, той е сигурен депутат от друг регион

Общинската организация на БСП-Смолян номинира деветима кандидати за народни представители в 42-то Народно събрание, пишат колегите от 24smolian. В периода от 27-ми февруари до 20 март са проведени 52 събрания, които са издигнали общо 31 кандидати. След подадени самоотводи бяха гласувани 9 кандидати, които ще се предложат за номинация и утвърждаване от Областния съвет на БСП за включване в листите. С най-много номинации в община Смолян е Дора Янкова, която е номинирана от 51 организации. С 12 номинации е общинският съветник от БСП Радой Краев. С по 9 номинации са депутатът от 41-то Народно събрание инж. Димчо Михалевски и общинският съветник от левицата Стефан Сабрутев. Останалите пет кандидати са Георги Кисьов, Иван Френкев, Катя Колева, д-р Мариана Методиева, д-р Петър Беров.
БСП има гарантирано едно депутатско място в Смолян, но то ще бъде дадено на Дора Янкова. Социалистите и ГЕРБ, също с един сигурен мандат, ще се борят за още едно място в района с 4 мандата. ДПС ще има един сигурен депутат от Смолянско.
Михалевски има много номинации в регион Кърджали и е един от вариантите на БСП за водач тук, но той ще бъде и на избираемо място в друг избирателен район. Има номинации и за водач на листата в Хасково.
hard admin

*

Top