БСП „замразява” работа в Общинския съвет, искат името на инициатора на скандала

Общинският съвет на на БСП в Кърджали твърдо стои зад позициите изразени от централното ръководство на БСП като остро осъжда Провокацията от страна на общинските съветници на ДПС на 21 октомври. Това обявиха от местната структура на партията след свое заседание вчера провокирано от отказа на групата общински съветници от ДПС, в последния момент да подкрепят предложението за удостояване на ген. Васил Делов за почетен гражданин на Кърджали.
От ОбС на БСП считат, че предложението на ИБ на НС на БСП за незабавно обявяване на указ за присъждане посмъртно на ген. Васил Делов с най-високото държавно отличие “Орден Стара планина с мечове” е единственият път да се покаже държавническо отношение към скандала „Кърджали”. Социалистите настояват в най-кратък срок правителството да отговори на обществените очаквания.
От съвета на левицата обявиха, че на този етап няма условия за участие на групата съветници на БСП в работата на Общинския съвет при така нанесения от тях удар върху държавността. Настояват виновния за случилото се да понесе своята политическа и морална отговорност. Очакват и ясни отговори на редицата въпроси: „Кой е внесъл подписката? Кой е подготвил листовете? Кой в групата на ДПС е предложил да се гласува „Въздръжал се”.Социалистите очакват всички институции в най-кратък срок да дадат точна оценка за случилото се и с тези си действия защитят държавата и държавността, добавят още от щаба на БСП.
Ще припомним, че в 41-местният разпоредителен орган на Кърджали БСП има 7 човека.
hard admin

*

Top