БСП и ГЕРБ в люта битка за второто място в Източните Родопи

Багдасаров: Социологическо проучване сочи силно олевяване на избирателите в региона! Караянчева: Само в последните дни нови 100 човека влязоха в ГЕРБ
 
Кандидат-депутатските листи на БСП и ГЕРБ в Кърджали още не са готови, не се знаят дори водачите, но двете формации водят люта битка за второто място в Източните Родопи на парламентарните избори на 12 май. Докато в ДПС са категорични, че има потенциал и ще се спечелят всичките 5 депутатски мандата, в БСП и ГЕРБ работят по логиката „4 места за ДПС, но 5-тото място е за нас”. В Кърджалийско ще спечелим 20 000 гласа и мандат, заяви при посещението си в Кърджали Цветан Цветанов, шеф на предизборния щаб на ГЕРБ. Социологическо проучване сочи силно олевяване на избирателите в регион Кърджали, има и бум в подадените молби за прием в БСП, отговори социалист №1 край Арда Милко Багдасаров!
В БСП вече работи звено, което пише послания и провокира чрез публикации в медиите опонентите си, твърдят опоненти на левицата. От ГЕРБ засега отричат всичко изнесено, но от действията им личи, че са изненадани от нападателния стил на социалистите край Арда.
Стартът беше даден с „писмото на Антония Вачева” до медиите, в което се твърдеше, че има конфликт между бившия народен представител от ГЕРБ Цвета Караянчева и областния управител Иванка Таушанова. Посочваше се, че Таушанова дори не била поканена на събранието за номинациите в Момчилград, но в последния момент се появила и стреснала Караянчева. Оказа се, че двете дошли заедно.
Провокативно прозвуча и „новината”, че 20 човека от екипа на областния управител Иванка Таушанова и местния офис на Националната агенция по приходите са станали членове на БСП. От ГЕРБ не приемат за сериозно подобно твърдение и отправят питанка към медийните съветници на БСП: А проверихте ли дали има 20 партийни членове на ГЕРБ в Областна администрация и данъчната служба?
На следващо място идва лансираната от социалистите теза, че „гневът на българите избухна непосредствено след като стана ясно, че БСП поведе по рейтинг на ГЕРБ”. От партията на Бойко Борисов засега не се сметнали за необходимо да отговорят на тази теза.
„В момента, в който социолозите ни обявиха за първа политическа сила и на конгреса оповестихме нашите виждания за управленска политика, българите се надигнаха. Те споделиха нашите виждания за борба с монополите, за държавен елемент в ЕРП-тата, създаване на 250 000 работни места, основно за младите хора, отслабване на натиска върху малките и средни предприятия, увеличаване на пенсиите и минималната работна заплата”, твърди Багдасаров, който протестираше всяка неделя със съгражданите си.
В последните 3 дни и БСП, и ГЕРБ обявиха ръст на членската си маса.
„В момента БСП провежда социологическо проучване, което сочи силно олевяване на избирателите в региона. Ние ще построим политическата си платформа и послания на базата на точния анализ на резултатите от това проучване. Искаме да сме в крак с тежненията на хората”, твърди Милко Багдасаров. БСП
Караянчева също отбеляза, че в последните дни имало ръст на желаещите да влязат в ГЕРБ. Приети били над 100 молби, като само в петък са били 3.

7 клуба в Кърджали ще обслужват предизборната кампания на ГЕРБ край Арда. От партията вече сключили договори за наем на помещения в центъра и в кварталите „Възрожденци”, „Веселчане” и „Байкал”. Срокът за ползване ще бъде три месеца, но не е изключено договорите да бъдат продължени с огледа на очертаващата се правителствена криза и след изборите на 12 май. При невъзможност от съставяне на кабинет, България ще гласува пак – в края на лятото.

hard admin

*

Top