БСП и ДПС искат освобождаването на Иванка Таушанова

Иванка Таушанова да бъде освободена от заеманата длъжност „Областен управител на Кърджали”, за да се елиминира всякаква възможност за участие на ГЕРБ в подготовката на предсрочните парламентарни избори. Това искат БСП и ДПС. В Областната администрация в Кърджали ще се съхраняват всички изборни книжа.
Двете формации настояват всички политически лица, заместник-министри, съветници на министри, областни управители да бъдат освободени, за да не се допусне служебното правителство да стане „второ издание на управлението на ГЕРБ”.
„Първата задача на това правителство е да каже каква е истината за състоянието на държавата, как се изпълнява бюджетът, на колко е паднал фискалният резерв, какви са задълженията на болниците, задълженията на държавата към бизнеса”, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев. На консултациите при президента той настоявал „Цветан Цветанов да няма никакъв досег до кабинета”.

Лидерът на БСП отбеляза, че останал шокиран от изявление на шефа на Информационно обслужване Михаил Константинов, който е обявил, че ако алтернативата на ГЕРБ е тройна коалиция, ще направи всичко възможно това да не се случи. Станишев попита означава ли това, че той е готов да фалшифицира изборите. Според Станишев в ръководството на Информационно обслужване трябва да има представители на всички политически сили, за да бъдат изборите честни.

hard admin

*

Top