БСП: Касиране на изборите в Джебел – скривани са бюлетини в Устрен, ГЕРБ са манипулирали резултати!

БСП ще поиска отмяна на решението на Общинската избирателна комисия в Джебел за резултатите от местния вот, съобщиха от пресцентъра на местната структура на левицата в Кърджали.

Според социалистите има достатъчно основания да се счита, че в общината е извършена грандиозна манипулация след приключване на изборния ден. Повод за това е заведеното в съда дело от кандидата за общински съветник от БСП Ясен Устренски. Той оспорва резултата от изборите в село Устрен, защото има разминаване в броя на гласовете за БСП. В протокола на секционната избирателна комисия в селото са отбелязани 21 гласа за листата на левицата, а в решението на оглавяваната от представител на ГЕРБ Общинска избирателна комисия е посочено, че в Устрен никой не е гласувал за партията. На първото заседание на Административния съд в Кърджали се оказа, че бюлетините от секцията в село Устрен са изчезнали. След дълго търсене те бяха намерени в чувала с книжата от проведения национален референдум. Според областния председател на БСП Георги Кючуков, бюлетините са били поставени в предназначения за тях чувал, но остава мистерия как са попаднали при книжата от националния референдум. При преброяването на бюлетините в съда „липсващите” 21 гласа за БСП бяха открити, но в същото време се оказа, че вместо отбелязаните 21 гласа за ГЕРБ има едва 11 бюлетини за партията на Бойко Борисов.
„Резултатите от проверката на бюлетините в село Устрен говорят за опит на управляващата партия да подмени по незаконен начин истинските резултати от вота. Особено тревожен е фактът, че в община Джебел над 78 процента от протоколите на секционните избирателни комисии са поправяни, като навсякъде са се подписали само по трима души от комисиите”, твърди Георги Кючуков. БСП обжалва и резултатите от изборите в крумовградското село Аврен, където Здравка Лилова, кандидат на партията за кмет на селото, изгуби само с два гласа от претендента на ДПС Милена Алекова.
24rodopi.com
На снимката: БСП има 0 гласа в Устрен… по протокол. Къде са 21 гласа?
hard admin

*

Top