БСП към Илия Илиев: Пътищата са отворени, а в Ардинско бедстват! Къде е истината?

„Изразяваме своята тревога относно разнопосочната информация, която получаваме от медиите! От една страна Областният управител ни уверява, че 90% от републиканската пътна мрежа са почистени, а от друга – кметът на Ардино твърди, че 50 села в общината бедстват и че няма отговор на настояването му за оказване на помощ чрез хеликоптер”.
Това се казва в отворено писмо от Общинския съвет на БСП-Кърджали до областния управител Илия Илиев и кмета на Кърджали Хасан Азис. 
„В Крумовград също има бедстващи райони, в община Кърджали ваканцията за учениците е удължена. Всичко това ни навежда на мисълта, че няма взаимодействие между централна и местна власт при условие, че става въпрос за човешки съдби и подобно поведение е престъпно! Къде е истината? Къде е държавата? Какво се случва с хеликоптера, който бе използван за оказване на първа помощ за кратко време и то след нашата реакция? Това ли е целият ресурс на държавата? Ситуацията е толкова тежка, че изисква адекватна и отговорна реакция, както и професионална техника, каквато може да бъде предоставена само с намесата на Държавната власт. Къде е тя?”, се казва още в отвореното писмо.
24rodopi.com
На снимката: Това е пътят Кърджали – Ардино, другите в района за затворени
hard admin

*

Top