БСП-Кърджали: Мощно подкрепяме Станишев! Огорчени сме от Първанов, 2 десетилетия работехме за успешните му кампании

Членовете на БСП, симпатизантите и избирателите от Кърджали и региона изразяват своето огромно огорчение от политическото поведение на  Георги Първанов и  Ивайло Калфин.
„Близо две десетилетия ние работехме за успешните кампании на Георги Първанов и като народен представител, и като държавен глава. Като кандидат за президент в нашия избирателен район той постигна най-висок резултат в сравнение с останалите избирателни райони на страната. Подобен бе и резултата на Ивайло Калфин като кандидат-президент на последните избори. За това болката ни сега е много голяма.
Считаме, че дебатите, дискусиите, споровете са жизнено необходими за Българската социалистическа партия. Но това трябва да са дебати вътре в самата партията, мнения и позиции, които да се дискутират свободно  в рамките на механизмите и форумите, залегнали в Устава на БСП”, се казва в позицията на социалистите в Източните Родопи.
Делегатите на конференцията на общинската организация на БСП в Кърджали изразяват своето безпокойство от процесите, които текат през последните дни в партията.
„Считаме, че  създаването, или по-скоро размразяването на  движението „АБВ” и заявеното намерение да бъде регистрирана самостоятелна листа на предстоящите избори за депутати в Европейския парламент ще доведе до затруднения в предизборната кампания на БСП и ще обслужи интересите на нашите политически противници. Основна задача на БСП след продължилото близо 4 години управление на ГЕРБ беше и си остава  изтръгването на страната от ръцете на мафиотски групировки, спиране на мутризирането на българския политически живот и връщането на страната към демократичните принципи и стандарти. Едно добро представяне на БСП на предстоящите избори ще успокои ситуацията в страната и ще даде шанс на експертното правителство на Пламен Орешарски да реализира политика за възстановяване на българската икономика и подпомагане на най-уязвимите слоеве в нашето общество, понесли най-тежко последствията от икономическата криза и управлението на ГЕРБ. Регистрирането на самостоятелна листа от страна на наши доскорошни другари ще доведе до ерозия на всичко положително, постигнато след месеци на безпрецедентен политически натиск.
Колкото до членството в партията на социалистите, подкрепящи „АБВ”, смятаме за правилно въпроса да бъде оставен за решаване от собствената им съвест, която да прецени морално и честно ли е да членуваш в партията и едновременно с това да подкрепяш и работиш за друг политически субект.

Общинската организация на БСП в Кърджали застава плътно зад Сергей Станишев като лидер на БСП и ПЕС и ще подкрепя всички действия и решения на Изпълнителното бюро и на Националния съвет на БСП, насочени към запазване на единството на партията и спечелването на предстоящите избори за Европейски парламент”, се казва още в обръщението.
На снимките: Станишев е чест гост на Кърджали

hard admin

*

Top