БСП-Кърджали: Наказание за виновните за мътната вода и компенсации за абонатите!

На свое заседание Областният съвет на БСП в Кърджали обсъди извънредната ситуация причинена от повишената мътност на питейната вода,  вследствие на преливната вълна заляла язовир „Боровица”,  в резултат на което беше причинен дискомфорт и неудобство на жителите на градовете Кърджали и Момчилград, и още 35 села в областта.
Бяха оценени положително предприетите навременни действия от Областния Управител  Бисер Николов, както и адекватните мерки  за предотвратяването на бъдещи кризи с нормалното водоснабдяване на населението, се казва в съобщение на пресцентъра на партията.
В тази връзка, Областният съвет на БСП категорично настоява да бъдат взети строги мерки,  в случай че бъде доказано виновно действие или бездействие на ресорните звена и хора, както и да им бъде потърсена персонална отговорност. Левицата настоява ощеq  да се предпримат еднозначни и решителни действия за компенсиране абонатите на ВиК – Кърджали за причиненото им неудобство.
Областното ръководство на БСП изразява своята благодарност към екипите на ВиК – Кърджали и ОУ”ПБЗН” за усилията , които полагат за разчистване на язовир „Боровица” от стотиците дървета, свлечени от приливната вълна.
24rodopi.com
hard admin

*

Top