БСП: Кърджали не е готов да поеме очаквания тежък трафик на автомобили след откриването на ГКПП Маказа

Общинските съветници на БСП представиха на кмета на Кърджали Хасан Азис  проблемите, посочени от жителите на града. Те са събрани на поредица от срещи на съветниците от левицата, проведени в края на миналата година с жителите на кварталите и крайградските села, съобщиха от пресцентъра на партията.

На срещата, на която освен градоначалникът присъстваха и главният инженер и главният счетоводител  на общината, беше представен списък с проблемите, посочени от жителите на Кърджали. Те основно са свързани с плачевното състояние на градската инфраструктура.

Като най-наболели са посочени липсата на готовност градът да поеме очаквания тежък трафик на автомобили след откриването на прохода Маказа, необходимостта от ремонти на улиците и тротоарите, липсата на улично осветление.

Настоява се за асфалтиране на пътя между кварталите Гледка и Горна Гледка, рехабилитация на пътната настилка във всички населени места на общината, асфалтиране на улици в Кърджали, поставяне на предпазни парапети, ремонт на читалища,изграждане на канализация в Гледка.

Да се реши и транспортна инфраструктура в района на СОУ „ Петко Рачов  Славейков” и ЦГД „Райна Княгиня” във „Възрожденци”. Като основни проблеми жителите на Кърджали посочват и недоброто поддържане на тревните площи, парковете и градините, поддръжката на спортните площадки и изграждането на нови, лошото състояние на питейната вода в квартал „Веселчане”.

Настоява се за ремонт на открития и на закрития плувен басейн,за създаването на клуб на културните дейци, за статута  на Младежкия дом и използването му като истински център за младите хора.

Поставeните от жителите на Кърджали проблеми социалистите представиха сега, за да може те да бъдат взети в предвид при изготвянето на бюджета на общината.

Социалистите поискаха още подобни срещи с ръководството на общината, на които да се поставят конкретни искания на хората от Кърджали, да се провеждат по-често.

Както вече 24rodopi писа, в началото на срещата областният лидер на БСП Милко Багдасаров подари на кмета бутилка вино за Трифон Зарезан, свещ и червено плюшено сърце за Свети Валентин и календар на БСП.

„Нека календарът да е за децата, защото винаги трябва да мислим за тяхното добро и да обмисляме къде след време да ги насочим”, уточни Багдасаров. Кметът Хасан Азис посочи, че голяма част от поставените въпроси и проблеми съвпадат с вижданията на ръководството на общината. Той обеща да се ангажира с бъдещето на Младежкия дом и откриването на клуб на културните дейци. Градоначалникът обаче посочи, че през тази година ще бъде истински успех, ако бюджетът на общината запази размера си от миналата година.

hard admin

*

Top