БСП не прощава на „другари, които се продадоха на ГЕРБ“!? Вежди Рашидов уредил снахата на бивш комунистически секретар с ведомствен апартамент

БСП отказва прошка на другарите, които се продадоха на ГЕРБ, а сега се опитват да се върнат обратно в редиците. Един от тези примери е с наш кадър в Кърджали и бившия министър на ГЕРБ Вежди Рашидов.
Това разкриха за 24rodopi.com източници от централата на БСП. На „Позитано” 20 оживено коментират за особената връзка на Рашидов със снахата на бившия първи секретар на ОК на БКП в Кърджали Георги Петров и бивш кореспондент на „Работническо дело” Радка Петрова.
Дълги години тя бе дописник на партийния вестник „Дума” в Кърджали, а по време на Тройната коалиция министърът на културата Стефан Данаилов я “изтегли” за шеф на пресцентъра си. След като ГЕРБ спечели изборите и Бойко Борисов назначи Рашидов за културен министър, Петрова не напусна, а остана да работи за герберите. За да може да се издържа в столицата, Петрова, която се грижеше и за медийния облик на БСП в Кърджали по време на избори, бе назначена от Рашидов за един от шефовете на Националния дворец на културата. С протекциите на бившия министър снахата на комунистическото величие се уреди и с ведомствено жилище в София, твърдят от БСП.
Новото ръководство на министерството на културата установи драстични нарушения в управлението на НДК. Шефовете получавали по 5 000 лева заплата, но в същото време оставили след себе си огромни борчове на институцията. Сезирана за далаверите е и прокуратурата.
„Петрова разчиташе пак на старите си другари, за да остане шеф в културното министерство, но това няма как да стане. Оставиха я в пресцентъра като дребен служител, колкото да избута до пенсия”, поясниха още от „Позитано” 20.
hard admin

*

Top