БСП остава без общински съветник в Кирково!? Зетят на Манчев искал да е шеф на „ВиК“ с „хранителна“ диплома и без стаж

БСП ще остане без общински съветник в община Кирково, съобщиха за 24rodopi.com от местната организация. В момента левицата има само един човек в 29-местния Общински съвет. Това е Бойка Арабаджиева (на снимката), която като лидер на ОбС на БСП подкрепи протеста на заместника си Димитър Манчев. Областната организация на БСП сне доверие от двамата и обяви, че в Кирково ще има нова организация на БСП.
Ако Арабаджиева не напусне доброволно разпоредителния орган на Кирково, за да може следващият в списъка на БСП да заеме мястото й, за първи път левицата няма да има човек в съвета.
Ще припомним, че Манчев нападна Сергей Станишев за назначенията в смесените райони и обяви, че срещу 8 директори на ДПС в Кърджалийско, БСП получава само двама. Както първи 24rodopi.com писа, истината за протеста на Манчев е отказът на БСП и ДПС да назначат за шеф на „ВиК” в Кирково. Седмица по-късно народният представител Милко Багдасаров потвърди новината на 24rodopi.
Управляваща партия в Кирково е ДПС, спечелила на местните избори 6 942 гласа за общински съветници. ГЕРБ е втора с 4 132 гласа, а хората на Касим Дал са трети с 926 гласа. БСП е четвърта политическа сила с 622 гласа, следвана от СДС с 523 гласа.
Ще припомним, че Бойка Арабаджиева беше кандидат за кмет от БСП, но спечели само 490 гласа.
Междувременно стана ясно, че зетят на Димитър Манчев нямал никакъв трудов стаж и не отговарял на критериите да оглави Водното дружество в Кирково.
„Човекът е завършил Хранително-вкусовия в Пловдив. “Не може да си технолог по храните, а да искаш “В и К”. Дипломата му дава възмажност за работа в мандра.От партията в Кърджали предложиха на Манчев зет му да заеме позиция в друго ведомство, за да се развива. Например, в Областната служба за безопасност на храните, чийто шеф Георги Грозев бе припознат от нашите за кадър на БСП. Манчев обаче отказа и настояваше за „ВиК”, поясниха от левицата в Кирково.
Областният лидер на БСП в Кърджали Георги Кючюков ще проведе във вторник среща с актива на партията в Кирково. Местните ще си изберат нови председател и зам.-председател.

hard admin

*

Top