БСП прати павилионите „Пеевски” при Бисер Николов

БСП сезира областният управител на Кърджали Бисер Николов за решението на Общинския съвет да се даде правото на една фирма да постави павилиони на 21 спирки на обществения транспорт в Кърджали.

Както вече съобщихме, те ще са за продажба на вестници, цигари, безалкохолни напитки и бързи закуски. Фирмата, която ще ги постави след конкурс, ще ги стопанисва 10 години. За най-апетитните места ще се плаща символичен наем от 70 лева на месец, по крайните квартали той ще е от 20 лева. За сравнение павилионите на Перперикон плащат от 300 до 500 лева месечно на общината.

„Червените” искат отмяна на решението на местния парламент, прието с гласовете на Движението за права и свободи.

Според социалистите  се нарушава антимонополното законодателство. От левицата предлагат два варианта-общината да изработи по типов проект павилионите и да ги отдаде под наем чрез търг или да задължи наемателите на стари павилиони по спирките да ги обновят по проект, одобрен от експертния съвет по архитектура към общината.

Председателят на групата съветници на БСП Милан Миланов посочи, че в града се говори, че конкурсът за наемател на бъдещите 21 павилиона е предрешен и че той е натъкмен за фирма „Лафка”. Ще припомним, че фирмата се свързва с депутата от ДПС Делян Пеевски.

Червените смятат да отидат до край в битката си с монополите. Ако с гласовете на ДПС решението се прегласува, те ще го внесат на вниманието на Административния съд.

 

Георги Кулов

hard admin

*

Top