БСП прилага „селската тактика“ на ДПС в Кърджали: От врата на врата, а на 4 очи – „тежките истини“

БСП в Кърджали се надява да спечели депутатски мандат на изборите на 5 октомври, като от 5 септември до деня за размисъл активисти на коалицията ще обикалят от врата на врата, за да казват истините на избирателите и да обясняват как да се гласува.
Това разкриха за 24rodopi.com от левицата.
Социалистите ще ползват опита в правенето на успешна кампания както на партия „Нова демокрация” в Гърция, така и на ДПС по населени места. На хората в Кърджали ще им се обяснява, че след 5 октомври се готви коалиция между ГЕРБ и ДПС.
„Ще обучаваме от врата на врата възрастните хора как да гласуват на предстоящия парламентарен вот. Ще ходим по кварталите, от къща на къща”, потвърди членът на Изпълнителното бюро на БСП Милко Багдасаров, но не посочи детайли за предизборния диалог „от врата на врата”.
Ще бъдат подготвени разяснителни материали, включително образци на бюлетината. Те ще се раздават на избирателите, които на евровота си позволиха гафа „Зачертавам 15 за партията, но и 15 за преференциалното гласуване”.
„Нашите избиратели са интелигентни. Не е необходимо да обясняваме кои са гласували заедно в последните дни на парламента, кой с кого си пие кафето в Кърджали, кой охотно се съгласи Курбан Байрам и избори да са на една и съща дата, кой назначи човек на ДПС за шеф на РИК. Ние ще проведем толерантна кампания”, обещава Багдасаров. Той смята, че новата лява коалиция „БСП – Лява България”, в която влизат 16 формации, ще има депутат в Кърджалийски многомандатен район. Багсадаров е водач на листата.
24rodopi.com
hard admin

*

Top