БСП се отказа от битката за „емблемата“ си Аврен, кмет остава Милена Алекова от ДПС

Българската социалистическа партия (БСП) оттегли от Административния съд в Кърджали жалбата, с която оспорваше изборните резултати за кмет на Аврен, община Крумовград.
Както вече 24rodopi.com писа, в Общинската избирателна комисия (ОИК) в Крумовград бе постъпила жалба от Маргит Василева, упълномощен представител на БСП, срещу начина на отчитане на резултатите на Секционната избирателна комисия в Аврен на втория тур за избор на кмет. С нея се обжалва решение на ОИК в Крумовград за избрания кмет, издигнат от Движението за права и свободи (ДПС). С писмо на ОИК жалбата бе изпратена до Административния съд в Кърджали за произнасяне по казуса.
На 6 ноември съдът даде указания на жалбоподателката да представи доказателства за правото си на жалба. 4 дни по-късно жалбата е била оттеглена.
Производството е прекратено.
ДПС ще управлява в село Аврен след като Милена Алекова от Движението победи на втори тур със 133:131 гласа Здравка Солакова, издигната от Инициативен комитет за независим кандидат.
Аврен беше емблематично село за БСП. Там 5 мандата кмет беше Димитър Антонов, който на последните избори беше кандидат на левицата за кмет на община Крумовград, но остана трети.
24rodopi.com
hard admin

*

Top