БСП ще номинира на сесията утре ген. Делов за почетен гражданин и ще чака реакцията на ДПС

Общинските съветници от БСП ще влязат в неделя на тържествената сесия и ще номинират ген. Васил Делов посмъртно за почетен гражданин на Кърджали. Първоначално социалистите мислеха да бойкотират сесията, но сега искат да притиснат 23-мата съветници от ДПС на самото заседание.

Ще припомним, че в петък на Председателски съвет на Общинския съвет беше решено точката да отпадне от дневния ред. Това се случи след като на 17 октомври най-голямата организация на изселници в Турция разпространи декларация против номинацията и поведението на съветниците от ДПС. За скандала първи писа 24rodopi.

Номинацията на генерал Делов бе издигната от инициативен комитет от 30 политици и общественици преди два месеца. Месец по-късно за почетен гражданин посмъртно бе номинирана и майката на общински съветник от БСП, но тя бе оттеглена след реакции на общественици.

В петък отпадна и номинацията на генерала, след като в Общината бе внесена подписка с имената на 320 души, според които все още има незараснали рани от Балканската война. Предлага се тази година да няма почетни граждани, за да бъде празникът обединяващ за всички жители на Кърджали, пише в подписката.

От БСП и ГЕРБ обявиха, че ще бойкотират тържествата, ако отпадне кандидатурата на ген. Делов.

 

Кой забърка скандала в Одрин – четете единствено в 24rodopi по-късно

 

hard admin

*

Top