БСП: Ще премахнем лимитите за направления при специалист и делегираните бюджети за болниците

Кандидатите за народни представители от БСП с номер 5 се срещнаха на чаша вино със здравни работници от МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски”.

Пред тях лидерът на листата Милко Багдасаров представи всички кандидатдепутати и поетите ангажименти от левицата за здравеопазването. „Един от съществените проблеми е в сферата на здравеопазването. Имаме нужният потенциал, имаме нужните хора, но държавата ги е оставила на произвола. Единствената алтернатива за решаването на тези проблеми е БСП”, каза Багдасаров. Той подчерта пред присъстващите, че в рамките на мандата Коалиция за България поема няколко основни ангажимента. Някои от основните приоритети, свързани с подобряване на здравеопазването с грижа за хората са намаляване отново такса „достъп” за посещение при лекар за пенсионерите на един лев, по-голяма част от предписаните лекарства за хронично болни да се изплаща от Здравната каса, улесняване специализацията на младите лекари, както и премахване на лимитите за направления при специалист и делегираните бюджети за болниците.

„Ние преориентираме здравната система към предотвратяване и профилакктика на социално значими заболявания. Настояваме средствата от здравни вноски да се използват само за здравеопазване”, категоричен бе Багдасаров. За късмет на предстоящите избори той получи четирилистна детелина, а разговорите продължиха на чаша вино.

hard admin

*

Top