Бурса ще подпомогне болницата в Момчилград с модерна апаратура

Побратимената с Момчилград Голяма община Бурса ще помогне за осигуряването на нова съвременна апаратура на МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев”. Това стана ясно по време на провелата се среща между кметовете на побратимените общини Акиф Акиф и Реджеп Алтепе. Визитата бе в рамките на тридневно посещение в южната ни съседка по повод традиционната вечер на момчилградчани в Бурса.
Участие в деловата среща взеха още председателят на Сдружението на момчилградчаните в Бурса Хасан Йозтюрк и представители на побратимените общини, както и деца от танцова група “Родопея”, които имаха възможност да се запознаят лично с Реджеп Алтепе и екипа му.
Акиф Акиф благодари на Реджеп Алтепе за съвместната им работа и добрите отношения между двете побратимени общини и изтъкна, че в Момчилград се реализират редица инфраструктурни проекти за повишаване качеството на живот на гражданите.
„Преди броени дни стартирахме проект за енергийно обновяване на общинската болница в Момчилград. С новия си облик МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев” ще предоставя по-качествено здравно обслужване на пациентите си. Медицинските ни специалисти обаче изпитват сериозни затруднения с апаратурата, която не е подменена откакто съществува лечебното заведение”, обясни Акиф Акиф. Реджеп Алтепе отговори, че важен приоритет за Голяма община Бурса е осигуряване на качествено здравеопазване на своите граждани и приветства усърдията на община Момчилград за модернизиране на общинската болница. Той обяви, че ще сформира екип от специалисти, които да разработят проект за подобряване на здравната инфраструктура на МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев”.
Кметовете на побратимените общини разговаряха още за вече реализирани съвместни проекти през последните години и разширяване на връзките и сътрудничеството помежду им в най-различни сектори. Реджеп Алтепе сподели, че добрите двустранни отношенията между двете съседни страни ще продължат да се развиват и в бъдеще.
hard admin

*

Top