Бъди в час за СПИН-а!

  • Как да се предпазваме и как да сме отговорни, подсказват младежки формации в серия от купони и концерти

На 30 ноември в РИОКОЗ в Кърджали от 9 до 16 ч. ще се проведат безплатни анонимни изследвания за ХИВ, хепатит В и сифилис. Това е част от националната кампания за 1 декември – Международния ден за борба със СПИН.
Тази година кампанията е под патронажа на първата дама Зорка Първанова и се организира от Министерството на здравеопазването, Националния комитет по профилактика на СПИН и полово предавани болести към Министерския съвет, Програмата на ООН за ХИВ/СПИН и коалиция АНТИСПИН. Преминава под мотото “Бъди в час!”.
В Кърджали в продължение на три поредни дни са предвидени много прояви. Организират ги младите доброволци към БЧК, клуб “Младите хора-здраве, секс, наркотици” към РИОКОЗ, Центъра за работа с доброволци, Детски и младежки парламент към ОДК и Интеракт към Ротари клуб.
Днес от 19 ч. те ни канят на концерт под надслов “Младежите срещу СПИН – живот по ноти”. Участват ВИГ “Soul Stege” и “Hysteria”, брейкформация “Airforce Crew”, рап група “Тарикатите” и индивидуални изпълнители.

Утре от 19 ч. антиСПИН купонът в ОДК е с участието на ВИГ “Грешници в рая” и “Soul Stege”, модна агенция Hair studio CUT MAN.
Кампанията ще завърши на 1 декември пред театъра в Кърджали, където ще бъде открит информационен център за превенция на СПИН.

информация: в. Нов Живот

hard admin

*

Top