България със служебно правителство след 10 дни, изборите ще са на 12 или 19 май, пуснаха слух "Бойко прави нов кабинет, намаляват депутатите от 240 на 120"

ГЕРБ ще получат мандат за съставяне на правителство от президента Росен Плевнелиев днес. Бойко Борисов ще върне мандата преди да изтече 7-дневния срок.
В парламента пък върви слух, че Борисов ще приеме мандата и ще сформира нов кабинет, за да се изпълнят някои от исканията на протестиращите. В същото време мнозинството в Народното събрание ще приеме промени в изборното законодателство и ще намали броя на депутатите от 240 на 120.
Проучвателни мандати за съставяне на правителство в рамките на 41-вото Народно събрание ще бъдат връчени и на БСП и ДПС, но те също декларираха, че няма да сформират кабинети.
Очаква се най-късно до 9 март България да има служебно правителство, а предсрочните парламентарни избори да се състоят на 12 или 19 май.
Утре при президента се свиква Консултативният съвет по национална сигурност, на който лидерите на парламентарно представените политически партии ще дискутират по темата “Рискове и заплахи за сигурността в страната, произтичащи от политическата и социалната криза”.
hard admin

*

Top