Бюджетът е приет: 22 гласа „За” от ДПС, мълчание от БСП, контра от ГЕРБ

С 22 гласа „За” бе приет бюджетът на Кърджали за 2014 година. Единодушното решение на съветниците от ДПС бе достатъчно, за да бъде одобрена финансовата рамка на местната хазна.
Против предложението на кмета Хасан Азис гласува групата на ГЕРБ, съветниците от БСП пък се въздържаха при вота.
Както вече съобщихме бюджетът на Община Кърджали е в размер на 36 913 000 лева.
„Това е най-добрият бюджет за последните близо 4 години. Бих го нарекъл бюджет на изтласкването от дъното, което достигнахме по време на управлението на ГЕРБ. За първи път от години Общината има такъв скок в заложените капиталови разходи-близо 10 млн. лв.”, заяви кметът на Кърджали инж.Хасан Азис.
„Бюджет 2014 г не е нито реалистичен, нито бюджет на инвестициите, той е по-скоро хипотетичен,  а най-точно е да се нарече пробит бюджет”, обявиха на свой ред от групата съветници на ГЕРБ в Кърджали.
Социалистите пък настояват постъпленията от такса „Смет” да бъдат усвоявани по предназначение. Фирми и граждани дължат на Община Кърджали 8 милиона лева, администрацията пък дължи 13,5 млн. лева, заяви бщинският съветник от БСП Милан Миланов.
„За тази година сме предвидили за образование да бъдат отпуснати допълнителни 196 000 лева. Продължаваме активната работа и по привличане на външен финансов ресурс. Само до края на годината външните инвестиции ще бъдат 52 млн. лева”, категоричен е кметът Азис.
По думите му благодарение на капиталовите разходи и заложените външни инвестиции, през тази година в Кърджали ще бъдат реализирани близо 62 млн. лв. „Това е бюджет на инвестициите”, допълни градоначалникът. Според него отново се запазват основните характеристики на бюджета от предходните години. За шеста поредна година се запазва данъчната тежест за граждани и фирми, продължава се и дофинансирането от местната хазна на дейности, за които не достигат средства от държавата.

hard admin

*

Top