Валежите: 92 л/кв. м. в Кирково; Яз. „Кърджали“ – 6 м. под максималната квота; Реките – няма разливи; Авариите – в Кърджали, Чакаларово, Завоя и Горна кула

Няма компрометирани язовири в област Кърджали в резултат на падналите валежи през последното денонощие, съобщиха от Областна администрация.
Язовирите от каскада „Арда” – „Кърджали” и „Студен кладенец” разполагат с достатъчен свободен обем. Разходът в двата водоема е по-голям от притока. Нивото на яз. „Кърджали” е на близо 6 м под максималната кота. Няма разливи на големите реки – Върбица и Крумовица, водата тече в границите на коритата им.
Тази сутрин най-голямо количество валежи е измерено на територията на община Кирково – 92 л/кв.м., най-слаби са били дъждовете в Ардинско – 10 л/кв.м.
В Кърджали е възникнала „ВиК” – авария на ул. „Екзарх Йосиф”, дежурни екипи са изпратени да разчистят задръстена шахта пред ЦДГ „Орфей”. Отводнени са сградите на училището в село Чакаларово и детската градина в Завоя. 
Няма затворени пътища в региона, нито повредени комуникации. Поради скъсани подпори на мост е забранено движението на МПС до една от махалите на с. Горна кула, община Крумовград.
hard admin

*

Top