Валери Апостолов – фаворит за шеф на Сметната палата?

Още един кърджалиец във върховете на властта

Бившият директор на „Социално осигуряване” в Кърджали Валери Апостолов е фаворит за шеф на Сметната палата.
Другите кандидати са Цветан Цветков и Валери Димитров, но зад номинацията на 50-годишния Валери Апостолов стои ГЕРБ.
Както първи 24rodopi.com писа, 50 депутати от ГЕРБ, РБ и ПФ внесоха в деловодството на парламента нов закон за Сметната палата. Промените предвижват вместо сегашните председател и 8 членове, да има един председател с двама заместници. В новия модел са включени наказателни функции на Сметналата палата.
След приемането на новия закон управляващите се сменят сегашния председател на институцията Лидия Руменова. Тя беше гласувана от предишния парламент на 30 април тази година.
Валери Апостолов е магистър е по икономика и организация на труда и по право. Доктор по икономика и организация на труда.
От 1991 г. е инспектор и финансов ревизор в Районно управление “Социално осигуряване” – Кърджали, а от 1992 г. до 2000 г. е негов директор.
От 2000 г. до 2001 г. е главен директор на Столично управление “Социално осигуряване”.
През 2001 г. е назначен за заместник-министър на труда и социалната политика. През този период е управител на фонд “Условия на труд”, член на управителните съвети на Държавен фонд “Земеделие” и програма SAPARD, на Центъра за развитие на човешки ресурси и на Социално-инвестиционния фонд, председател на съвета на директорите на ПРО ЕАД, член и зместник председател на борда на директорите на Юри Гагарин Булгартабак  АД. От 2002 г. до 2003 г. е председател на Надзорния съвет на Националния институт за помирение и арбитраж.
От 2000 год. е хоноруван преподавател в Университета за национално и световно стопанство.
Женен, с две деца.
На 13 април 2005 г. е избран от 39-то Народно събрание за член на Сметната палата на Република България. На 26 януари 2011 г. е избран от 41-то Народно събрание за заместник-председател на Сметната палата.
24rodopi.com
hard admin

*

Top